NÅ ER VI IGANG IGJEN ETTER FORTJENT SOMMERFERIE 2017


Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen til en aktiv høst !  

edab bil

Mats Pedersen Transport i Charlottenberg går i full fart rundt på Østlandet og i Värmland med bl.a. gods til og fra EDAB-virksomhetene i Charlottenberg og på Skotterud.

VI INVESTERER PÅ SKOTTERUD!

I løpet av vinteren - våren 2016 investerer vi i oppgradering av vårt anlegg med ny lakkboks og nytt lager med mobile lagerreoler for lange profiler med plass til 384 kurver.  Lakkboksen er allerede i full drift og lageret står ferdig medio juni 2016. Vi står med dette meget godt rustet til å øke kapasiteten og serve våre kunder enda bedre. Vi ser fram til en spennende framtid!!

NY ANSETTELSE  –  EDAB-GRUPPEN

Marcus Lindström er ansatt i EDAB Industrilackering AB fra og med 16.03.2015.
Marcus er 35 år, maskiningeniör fra Jönköpings Tekniska Högskola 2000 - 2003 og Magister inom materialteknik fra Karlstads Universitet 2003 – 2005. Markus skal inngå i ledergruppen både i EDAB Industrilackering AB i Charlottenberg, Sverige og EDAB AS på Skotterud, Norge med hovedarbeidsområder som

-Kundekontakt

-Delta i utviklingsprosjekter

-Videreutvikle QA- og ISO-arbeidet i selskapene

-Produksjonsutvikling

Markus har lang erfaring fra bransjen, og et stort kontaktnett.  Han er godt kjent med hvordan store industriforetak arbeider med innkjøp, produksjon, konstruksjon, kvalitet og miljø. Markus kan kontaktes på følgende:

Mobil +46 707 93 09 11, E-mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Vi ønsker Marcus velkommen i EDAB-gruppen og ser fram til en spennende tid og videre positiv utvikling i selskapene.

2014 og 2015 har vært et interessant år med god utvikling på eksisterende kunder og nye interessante kontakter og kunder. Vår deltakelse i utviklingsprosjekter har gått i en positiv retning, som gjør at vi ser nye muligheter. Vi ser på framtiden med stor optimisme og står på for fullt.

VÅR RÅDGIVINGSTJENESTE

En av våre viktige aktiviteter er å samarbeide med våre kunder på et tidlig tidspunkt da det gjelder å fastsette systemer for overflatebehandling på kundenes artikler. Vår lange erfaring med alt fra showlakkering av lastebiler og busser til lakkering av tykkvegget aluminium støpegods gjør at vi har over 30 års erfaring med ulike lakksystemer. Dette kommer våre kunder til gode med høy kvalitet på våre leveranser.

Det kommer stadig til nye kunder til våre anlegg i Charlottenberg og Skotterud. Dette viser at vi blir foretrukket som sikre leverandører og gode samarbeidspartnere med riktige priser, god kvalitet og sikre leveringstider. Vi pulverlakkerer alt fra aluminium støpegods, smådetaljer i stål og aluminium, aluminium i lange lengder og galvaniserte stålkonstruksjoner. Lengder opp til 7,05 m, bredder opp til 1,45 m og vekt på bommen opp til 450 kg. Vi samarbeider med våre kunder for å finne den optimale prosessen for pulverlakkering av deres komponenter.

Vi startet opp lakkering av de nye fotstegene til Volvo XC 60 tirsdag 2.april 2013. Dette er en langsiktig kontrakt vi har fått gjennom målretttet og intensivt arbeid i forhold til Volvo Personvagnar. Vi har jo levert pulverlakk, emballering og forsendelse av fotstegene til Volvo XC 90 i mange år. Dette har gjort at vi har tester for holdbarhet over flere år som har hjulpet oss (og Volvo Personvagner) til å erstatte våtlakkerte fotsteg med våre pulverlakkerte.

I samarbeid med Fundo Components AB skal vi starte lakkering av fotsteg til den nye Volvo FMX lastebil som er spesialbygget for anlegg og røft terreng. Vi har dermed også kommet inn hos Volvo Lastvagner.

Et annet interessant produkt er pulverlakkering på deler til et kamera som skal monteres på kystvaktskip, bl.a. for å vokte skipsfarten mot sjørøvere.

Det tette samarbeidet med Fundo Components AB som støper og bearbeider en stor del av godset til Volvo Penta og til lastebil- og personbilindustrien gjør at vi sammen får tilgang til nye markeder. Dette viser at samarbeid om mer komplette løsninger lønner seg !!

På anlegget vårt på Skotterud hvor vi lakkerer aluminium og galvaniserte stålkonstruksjoner i lange lengder er det også fullt kjør. Mengden av pulverlakk på galvaniserte stålkonstruksjoner er stadig økende, og vi ser også muligheter for nye kunder på alumium. Vi kjører to skift på linja, så vi har stor kapasitet.

I løpet av året vil vi komme tilbake med en del interessante nyheter som viser at vi ligger i forkant med utvikling av våre produskjonsmetoder.

Vi satser hele tiden for fullt med riktige priser, topp kvalitet og korte og sikre leveringstider.

UTVIDELSE AV VÅRT FORBEHANDLINGSANLEGG FOR PULVERLAKKERING AV GALVANISERTE STÅLKONSTRUKSJONER

Vi har pr. 19.11.2010 gjennomført en ombygging av vårt forbehandlingsanlegg for galvaniserte konstruksjoner slik at vi kan pulverlakkere konstruksjoner med inntil 1950 mm høyde og 7200 mm lengde med kapasitet 500 kg på bommen. Vårt miljøvennlige pulverlakkanlegg leverer topp kvalitet og korte og pålitelige leveringstider.

Vi ser en økende etterspørsel etter pulverlakkering på galvaniserte stålkonstruksjoner, og står til tjeneste med teknisk bistand og faste priser.

Ta gjerne kontakt med Marcus. Mobil +46 707 93 09 11 eller e-mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

VI HAR IGJEN GJENNOMFØRT ÅRETS ISO-SERTIFISERING AV VÅRE TO ANLEGG !

Resultatet av revisjonen var meget bra. Ved revisjonen ble det konstatert ingen avvikelser. Som en ekstra kommentar i revisjonsdokumentet ble det sagt: 100 % leveransesikkerhet og ingen reklamasjoner eller klager fra kunder eller allmenheten på flere år er ekstremt bra.

Som en følge av ekstremt bra resultater på våre revisjoner er det bestemt at det er nok med en revisjon pr. år.


Vi satser enda mer på topp kvalitet og korte og sikre leveringstider fra våre miljøvennlige anlegg.
Sammen med Volvo Penta og Fundo Components AB har vi startet et renhetsprosjekt for å forbedre kvaliteten ytterligere på våre samlede leveranser i alle faser av produksjonen.

VÅRE ANLEGG PÅ SKOTTERUD OG I CHARLOTTENBERG ER MILJØVENNLIGE, KVALITETSIKRE OG EFFEKTIVE.
Vi har lager for inntak av materialer fra kunder og for varer for leveranser til kunder.
Vi kjører nå med følgende forbehandlinger:
- Henkel 6-verdig gulkromat for aluminium
- Henkel Bonderite NT kromfritt for aluminium
- Henkel Bonderite NT kromfritt for galvaniser stål
Vi har økt kapasiteten i forbehandlingsanlegget for kromfri behandling av aluminium og galvaniserte stålkonstruksjoner.
Den nano-keramiske miljøvennlige forbehandlingen Bonderite NT viser seg å gi minst like bra heftegeneskaper for pulverlakkering på galvaniserte stålkonstruksjoner som zink-manganfosfatering. Dette viser langvarige tester i Nordsjøen. I tillegg er denne forbehandlingen MILJØVENNLIG.

Bonderite NT brukes bl.a. av Swedbergs til sine baderomsinnredninger.

Ombyggingen har gitt oss økt kapasitet på anlegget og enda bedre kontroll på kvaliteten av lakkeringen.

I tillegg er vi med dette på forskudd av nye miljøkrav som vi vet vil komme !!!

LAKKERING AV GALVANISERT STÅL

Vår lakklinje for galvanisert stål har en meget gledelig utvikling. Kvalitet og leveringssikkerhet har stått til forventningene, og vi ser en enda mer positiv utvikling for denne linja i framtida.
Ta gjerne kontakt med Odd Ivar Sätereie, mobil 47 91 55 33 74 eller e-mail odd- Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen for teknisk informasjon og priser.

STÅLKVALITETER VED GALVANISERTE KONSTRUKSJONER

Det er meget viktig at stålets kvalitet er i henhold til internasjonale standarder for galvaniserte konstruksjoner. Avvik fra dette vil kunne påvirke vedheft og overflatefinish av galvanisering og pulverlakk.

GODSRUTE TIL VESTFOLD

Vår godsrute går hver torsdag fra EDAB i Charlottenberg, via EDAB på Skotterud og Østre Aker vei i Oslo til DuoZink AS i Stokke i Vestfold. Godsruta tar med gods som skal lakkeres og ferdig lakkert gods, og er kostnadsfri for våre kunder. Ruta kan også ta med gods som skal galvaniseres hos DuoZink AS og lakkeres på våre anlegg i Charlottenberg og Skotterud. Godsruta har fra 12 til 30 tonns kapasitet.
Ta kontakt med EDAB v/Svante Dahlman på mobil +46 70 683 52 60 eller DuoZink v/Johnny Theigmann +47 92 62 42 45

LAKKERING HOS EDAB INDUSTRILACKERING AB

EDAB Industrilackering AB i Charlottenberg har i mange år lakkert DPH- og S-drevene til Volvo Penta. Alt gods til DPH- og DPR (aquamaticserien), IPS 1 (yachtserien), IPS 2 og IPS 3 (superyachtserien) og deler til DPS (Dynamic Position System) er samlet hos EDAB i Charlottenberg fra 8 støperier i Sverige og Danmark for lakkering og emballering/forsendelse til Volvo Pentas motorfabrikker i Köping, Vara og Gent i Belgia. Noe av bakgrunnen for at Volvo Penta velger EDAB til all lakkering er 2 år med levering av ca. 90 000 detaljer og ingen reklamasjoner, og den kunnskap om lakkeringssystemer og –teknologi som Svante Dahlman har opparbeidet seg gjennom mange år med lakkering og testing.

Det tette samarbeidet med Fundo Components AB som støper og bearbeider en stor del av godset til Volvo Penta gjør at vi sammen får tilgang til nye markeder. Dette viser at samarbeid om mer komplette leveranser lønner seg !!

EDAB INDUSTRILACKERING AB TILBYR MONTASJE, TESTING, PAKKING OG FORSENDELSE TIL LAGER/KUNDE

EDAB har i mange år lakkert, montert enkelte deler, testet for trykk og pakket for forsendelse til Volvo Penta. Til Volvo Personvagnar har vi lakkert og pakket Running Board til Volvo XC 90 for forsendelse til Volvo Personvagnars ulike lagre.
Swegon er nå iferd med å flytte noe av sin montasje av deler som lakkeres av oss til vår montasje-/pakkeline. Vi tar gjerne mot mer montasje/pakking fra våre gamle og nye kunder. Ta gjerne kontakt med Svante Dahlman på mobil +46 70 683 52 60 for teknisk informasjon og priser.

EDAB-GRUPPEN ER ETABLERT PÅ BEGGE SIDER AV GRENSEN

 • Eda Industrilackering AB i Charlottenberg i Eda kommune, Sverige
 • EDAB Industrilakkering AS på Skotterud i Eidskog kommune, Norge

EDAB-gruppen dekker i dag forbehandling og pulverlakkering av alt fra deler i stål og aluminium, aluminium støpegods, aluminium i lange lengder og galvaniserte stålkonstruksjoner.

Anlegget i Charlottenberg består av:

 • Gröna Hallen - 2000 m2
  Automatisert forbehandlingsanlegg med krom og kromfri behandling
  Automatiserte og robotiserte lakkeringslinjer med moderne styreteknikk. Anlegget består av bl.a. 5 konvensjonelle og 3 robotiserte lakkeringsbokser for pålegging av pulverlakk i 4 ulike produksjonslinjer.
 • Vita Hallen - 700 m2
  Manuell pulverlakkeringslinje for store og kompliserte detaljer.
  Slipesenter med en robotstasjon og 5 manuelle stasjoner.
  Råvarelager for kundens materialer
 • Saxen 3 - 1000 m2
  Linje for montering, testing og pakking av detaljer for leveranse til kunder og sluttkunder
  Vedlikeholdsverksted
  Lager for ferdigdetaljer.
 • Lagerplass for råmaterialer og ferdigvarer under tak

Anlegget på Skotterud består av:

 • Produksjonshall – 1800 m2
  Automatisert forbehandlingsanlegg med krom og kromfri behandling av aluminium for lengder opp til 7,2 m.
  Miljøvennlig automatisert forbehandlingsanlegg for galvaniserte stålkonstruksjoner.
  Kapasitet på materialbommer er inntil 600 kg og vi kan forbehandle og lakkere enheter på l= 7200 mm i linja for aluminium og bxh=1450 mm x 7200 mm i linja for galvanisert stål.
 • Automatisert power and free pulverlakklinje med moderne styringsteknikk av framdrift og ovnstider.
  Avdeling for pakking og levering til kunde og sluttkunder.
 • Lager for kundens materialer – 700 m2
  Halvautomatisk pallelager med plass til 244 langkurver.
 • Lager for inntak av galvaniserte stålkonstruksjoner for pulverlakkering - 264 m2

Vi inviterer til å ta kontakt og gjerne et besøk hos oss.

Kontaktpersoner er:

Bjørn Rotheim, mobil: +47 91 70 26 04 e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Marcus Lindström, mobil +46 707 93 09 11 e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

EDAB Industrilackering AB
Snickarvägen 1
S-673 32 Charlottenberg
Sverige
Tel: +46 (0) 571 - 206 95

EDAB Industrilakkering AS
Grenseveien 273
N-2230 Skotterud
Norge
Tlf: +47 62 83 21 90